Malzemeler:
1 adet levrek (2 kilo civarı)
1 adet soğan, iri
Bir adet portakal, iri
Bir adet limon
2 adet Defne yaprağı
4 diş sarımsak
10-15 adet tane karabiber
1 demet maydanoz
Bir tutam tuz
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
Bir tutam safran
Yapılışı:
Derince bir fırın tepsisinin tabanına halka halka kestiğiniz soğanlarla güzelce temizlenmiş levrek için bir zemin hazırlayın. Balığın temizlenmiş karın kısmına yarım demet maydanoz ve tuz koyun, üzerine kalan soğan halkalarını dilimlenmiş portakal ve limonları güzelce yerleştirin. Tane karabiberleri, defne yapraklarını ve sarımsakları tepsiye koyun, balığın üzerinden akıtarak zeytinyağını ilave edin, bir tutam safranı ılık suda biraz çözerek tepsiye ekleyin. Tereyağını küçük küçük kesip balığın üzerine kalan maydanozla beraber yerleştirelim ve tepsimizi alüminyum folyo ile kapatıp önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 30 dakika pişirelim.