X

GİLABURU ŞERBETİ

Travel & Gourmets
274 Okunma

Bu sayıda aslında pek de aşina olmadığımız bir bitki olan gilaburu meyvesini tanıtmak istedim sizlere. Bu meyve bildiğimiz Frenk üzümünün milli versiyonu. Pek çok hastalığa iyi geldiği söylenen bu meyvenin mevsimi eylül ve ekim ayı yani tam da bu zamanlar. Daha önce tadanlar bilir hafif ekşi bir tadı vardır ve doğrudan yemek zordur bu meyveyi. Ben de size çalıştığım otelde iki haftadır bize harika lezzetler tattıran Kayserili şeflerimizden öğrendiğim gilaburu meyvesinin şerbetini yaptım. Tarif oldukça kolay fakat çok faydalı. Ağır yağlı yemeklerin sonunda hafif bir damak hoşluğu olabilecek şekilde tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:

· 500gr gilaburu

· 250gr toz şeker

· 700gr su

· 1 dal nane

Önce gilaburu meyvesini ya bir meyve sıkma makinesinden geçiriyoruz ya da bir tülbent içine alarak suyunu derin bir borcama sıkıyoruz. Ardından elde ettiğimiz meyve suyunun yarısı kadar soğuk su ilave ediyoruz. Daha sonra şeker ve sudan su kıvamına yakın akışkan bir şerbet elde ediyoruz. Bütün malzemeyi birbirine karıştırıyoruz ve bir şişeye dolduruyoruz. İçine nane yapraklarımızı da ekleyip dinlenmeye ve özdeşleşmeye bırakıyoruz. Bir saat sonra yemek sonu veya öncesinde doya doya içebiliriz.

banner

Yorum Yap

(*) Gerekli Alanlar