Kahvaltıda hep aynı şeyleri yemekten sıkıldık diyorsanız, size yine doğu batı sentezi bir tarif veriyorum sıkı durun! Bu tarif tabii ki başka yerde yok çünkü normal bir French tost değil bu. İçinde muz, ceviz, bal, keçi peyniri ve tabii ki başrolde onu bizden yapan en önemli şey; bazlama ekmeği var. Yanındaki sos da Kayseri ilimizin güzide meyvesi gilaburu’dan yaptığım sos. Afiyetle yiyin, güne güzel başlayın.
Malzemeler:
· 1 adet bazlama ekmeği
· ½ muz
· 50 gr keçi peyniri
· 50 gr ceviz
· 1 tatlı kaşığı bal
· 150 gr gilaburu meyvesi ya da Frenk üzümü
· 75 gr toz şeker
· ½ bardak su
· 10 gr tereyağı
· 1 adet çubuk tarçın
· 150 gr yağ
· ½ su bardağı süt
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 1 adet yumurta
Gilaburu meyvesini şeker, su, bir adet çubuk tarçın ile ufak derin bir tencereye alalım ve kısık ateşte marmelat olana kadar kaynatalım. O ocakta kaynarken siz bazlamanızı eşit şekilde ikiye bölün ve arasını açın. Daha sonra muz, keçi peyniri, ceviz ve balı bir kapta iyice karıştırarak ezin, ardından karışımı bazlamanın içine doldurun. Yumurtayı, sütü, tarçını başka bir tabakta çırptıktan sonra içi dolu bazlamaları bu karışıma bulayın ve tavada kızdırdığınız yağın içinde iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Bu arada sosunuz da hazır olmuş olacak, sos marmelat kıvamına geldiğinde tereyağınızı sosa yedirin ve ikisini birden servis edin. French tostunuzu servis ederken üzerine biraz bal ve pudra şekeri gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun