Uzak Doğu mutfağının lezzetleri Maromi’de ünlü Şef Kenji Kume’nin özel yorumuyla hazırlananıyor ve konukları eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor. Bu özel yolculuğa sizin de katılmanız için derledik...

Dünya mutfaklarının en popülerlerinden biri olan Uzakdoğu mutfağı aynı zamanda en çok hüner ve deneyim gerektirenlerden. Divan İstanbul’da yer alan Maromi’nin ünlü şefi Kenji Kume bu lezzetleri kendi özel yorumlarıyla birleştiriyor ve restoranı, İstanbul’da Japon mutfağını tadabileceğiniz en özel yerlerden biri kılıyor. Hem de şehrin kalbinde, her yerden kolayca ulaşabileceğiniz Harbiye’de…


Japon mutfağının klasik tatlarını içeren geniş menüsünün en çok tercih edilen lezzetleri arasında tempura, sake teriyaki ve Syabu bulunuyor. Öğle servis ettiği Tasty Box seçeneklerinin yanı sıra iki çeşit Kaiseki menü de sunan Maromi’deki yemekler yalnızca lezzetleriyle değil Şef Kenji’nin özel sunumuyla da farklılaşıyor. Maromi’nin menüsü tamamen Şef Kenji’nin özel yorumlarıyla şekilleniyor ve kendine özgü hazırlanış, sunuş ritüelleri ile konuklarıyla buluşuyor.


İstanbul’un en sevilen mekanları arasındaki yerini koruyan Maromi’nin sıcak ve samimi ortamında misafirler Japon yemeklerini şef Kenji’nin modern yorumlarıyla tatma fırsatı bulurken öte yandan şef ile sohbet etme imkanı da bulabiliyor.

Maromi’nin fark yaratmasının ardında yatan en önemli sebeplerden biri de ürünlerin tazeliği. Kendi bahçelerinden topladıkları ürünleri taze olarak kullanma fırsatı bulan şef Kenji ayrıca her gün balık pazarını ziyaret ederek en taze ürünleri seçiyor ve her balığı kendi mevsimde kullanmayı önemsiyor. Japon lezzetleri ve tekniğini lokal ürünlerle desteklediğini söyleyen Şej Kenji, bunun haricinde farklı ülkelerde yıllar boyu edindiği tecrübelerini Maromi’de özgürce harmanlıyor.

Japon lezzetlerinin en özel halini denemek istiyorsanız, şehrin merkezinde, Divan İstanbul’da bulunan Maromi sizi Japon mutfağının klasik tatlarını içeren geniş menüsü ve özel yorumlarıyla ağırlayacak.
